loading

Campionatului Mondial de Ornitologie editia cu numarul 71. Romania a inregistrat rezultate remarcabile adjudecand 4 medalii de aur, 4 medalii de argint și 3 medalii de bronz


Pentru pasionatii de ornitologie luna ianuarie vine in fiecare an cu cel mai important eveniment din domeniu, si anume Campionatului Mondial de Ornitologie. Editia cu numarul 71 s-a organizat in acest an in Spania, la Talavera de la Reina, gazduind 25.000 de păsări, 3.775 de expozanți și aproximativ 2.700 de soiuri de păsări, la acest eveniment participand reprezentanți din 17 țări. Ca si la precedentele editii la care a participat, incepand cu anul 2017, Romania a inregistrat rezultate remarcabile adjudecand nu mai putin de 4 medalii de aur , 4 medalii de argint și 3 medalii de bronz, toate aceste medalii fiind adjudecate de catre dl Florea Sorin.

La sectiunea Slavujar din cele 42 de pasari inscrise in concurs de domnul Sorin Florea (6 colectii de 4 pasari, 6 echipe inscrise in competitia pe perechi si 6 pasari care au evoluat la individual) au inregistrat o performanta notabila, castigand medalia de aur si titlul de Campion Mondial la colectie (STAM), medalile de aur si de argint, si titlul de Campion Mondial, respective Vicecampion Mondial in competitia pe perechi precum si medalia de bronz la individual.

Domnul Florea continua astfel sirul de victorii obtinute in editiile precedente. Prima editie de Campionat Mondial la care a participat Romania a fost Almeria, in anul 2017, an in care domnul Florea a preluat si presedintia Federatiei Ornitologice Romane. La aceasta editie domnii Sorin Florea sI Florea Neacsu au castigat toate cele 3 medalii , aur , argint si bronz devenind Campioni Mondiali si Vicecampioni Mondiali la Hibrizi de Sticlete x Negrito Bolivia si medalia de aur si titlul de Campion Mondial la Cintezoi Opal. Au urmat Cesena 2018 medaliile de aur, argint si bronz si titlurile de Campioni Mondiali si Vicecampioni Mondiali la Hibrizi de Sticlete x Negrito Bolivia si medaliile de argint si bronz la Cintezoi; Zwolle 2019 medaliile de aur, argint si bronz si titlurile de Campioni Mondiali si Vicecampioni Mondiali la Hibrizi de Sticlete x Negrito Bolivia si medaliile de aur, argint si bronz si titlurile de Campioni Mondiali si Vicecampioni Mondiali la la Cintezoi si Matoshinhos 2020 medaliile de aur, argint si bronz si titlurile de Campioni Mondiali si Vicecampioni Mondiali la Hibrizi de Sticlete x Negrito Bolivia si medaliile de aur, argint si bronz si titlurile de Campioni Mondiali si Vicecampioni Mondiali la la Cintezoi confirmand valoarea fondului genetic, calitatea exceptionala a pasarilor si nu in ultimul rand pregatirea si profesionalismul domnului Florea Neacsu.

La aceasta editie de Campionat Mondial surpriza, extrem de plăcută, a venit din partea Clubului Național al Crescătorilor de Canari Harzer Roller din România, club cu tradiție de peste 43 de ani in competiții, condus cu devotament de Președintele sau, domnul Chidu Ilie, care a trimis la această competiție mondială participanți dintre membrii săi de elită. Astfel Campionul național dl. Alex Haiducu a devenit Campion mondial, obtinand pentru România medalia de aur. De notificat și locul 4 obținut de dl. Dr. Daniel Taut, care a fost extrem de aproape de medalia de bronz.

Avand in vedere numarul total de pasari inscrise de Romania in aceasta competitie, mai precis 32 de pasari, rezultatele sunt exceptionale si rasplatesc munca si pasiunea crescatorilor.

Felicitari tuturor crescatorilor inscrisi in concurs: Sorin Florea si Florea Neacsu de la Clubul Crescatorilor de Canari de Cantec Slavujar (canari cu cantec de privighetoare) Alexandru Haiducu, Daniel Taut, Kacso Ventel ( Clubul Harzer Roller) si Florin Orzea (Romanian Budgerigar Society) si va multumim pentru pasiunea si implicarea dumneavoastra in acest domeniu.

Multumim in mod special si colegilor implicati in acest proiect, dl. Vasile Bujor, dl. Popoiu, dl. Stanciu Stefan, dl Paul Dobre si micutei ucenice Denisa Dobre pentru timpul si efortul depus pentru ca aceste pasari sa performeze in competitie.

Speram ca rezultatele obtinute la aceasta editie a campionatului mondial sa incurajeze si alti crescatori, iar anul viitor numarul particpantilor romani sa creasca si sa avem pasari inscrise in cat mai multe sectiuni.

EvenimenteNews