loading

Istoric

Canarul romanesc cu cantec de privighetoare (rossignol-nightingale-slavujar) are capacitate foarte mare de memorare si calitati exceptionale de interpretare, avand o voce clara, melodioasa si agreabila.

M-am nascut intr-o familie in care tatal meu, Florea Ion , crestea porumbei voiajori si canari cu cantec de privighetoare. Incepand cu anul 1975, am inceput sa indragesc din ce in ce mai mult acesti canari cu cantec de privighetoare. In anul 2011, impreuna cu copii mei (Florea Valentino Selou, Florea Luana Genevieve Monica, Florea Angelo Genovese) si , Musat Andreea, Neacsu Florea, Bujor Vasile, Toroipan Gheorghe Cristian, Luchesse Carlo, Zamfir Marin, etc.   am infiintat Clubul Canarului Romanesc cu Cantec de Privighetoare (rossignol-nightingale-slavujar). Am crescut, educat si selectionat aceasta rasa de canari cu cantec de privighetoare (rossignol-nightingale-slavujar). In prezent avem un lot omogen, cu reale calitati de cantec, apreciat atat la nivel national dar si international.

In cadrul clubului am organizat an de an concursuri nationale si internationale (Grand Balkan), incepand cu anul 2011. În prezent avem un standard de lucru pentru crearea acestei specii, care asigură anumite proprietăţi fonetice şi cantecul în sine al acestor păsări.

Canarul romanesc cu cantec de privighetoare (rossignol-nightingale-slavujar) se prezinta in diverse culori: alb, galben, albastru, verde si diferite combinatii de galben-verde, alb-albastru, izabel-alb si izabel-galben. Poate exista cu sau fara mot, iar lungimea lui este de 14-16cm.

Cantecul canarului romanesc cu cantec de privighetoare (rossignol-nightingale-slavujar)  este împărţit în 2 părţi: impusă şi la liber. Partea impusă a repertoriului are 26 melodii şi derivă din cântecul privighetorii si alte pasari salbatice fiind împărţit în 4 categorii (greu, semi-greu, mediu şi uşor). Melodiile libere apartin nu doar repertoriului privighetorii ci si al ciocarliei si strurzului. Regula este că punctele cumulate obţinute în cele două secţiuni, impusă şi la liber, trebuie să reprezintă un raport de 70% la 30% (partea liberă nu trebuie să depăşească 30%).

Competiţiile in care participa aceste păsări sunt de regulă guvernate de anumite reguli (regulament). Păsările pot concura la sase categorii: tinere (< 1 an), adult (> 1an), pereche de păsări tinere (pasari de maxim 1 an), pereche adulte (pasari de peste 1 an),  ansamblu de 4 păsări tinere  (colectii de pasari de maxim 1 an) şi ansamblu de 4 păsări adulte (colectii de pasari de peste 1 an). Pasarile sunt evaluate de unul sau mai multi arbitri, iar timpul acordat este de 15 min.

ACTUALITATE

Competiţii în anul 2016

Grand Balkan CUP ed. VI 2016
Concurs National al Clubului de Canari de Cantec Slavujar Editia a-VIII-a Bucuresti – 15 octombrie 2016
Concurs National al Clubului de Canari de Cantec Slavujar Editia a-IX-a Bucuresti – XX octombrie 2016

Competiţii în anul 2015

Grand Balkan CUP ed. V 2015
Concurs National al Clubului de Canari de Cantec Slavujar Editia a-VI-a Bucuresti – 10 octombrie 2015
Concurs National al Clubului de Canari de Cantec Slavujar Editia a-VII-a Bucuresti – 24 octombrie 2015

Competiţii în anul 2014

Grand Balkan CUP ed. IV 2014
Expozitie Ornitologica 1-2 noiembrie 2014
Concurs National al Clubului de Canari de Cantec Slavujar Editia a-IV-a Bucuresti – 11 octombrie 2014
Concurs National al Clubului de Canari de Cantec Slavujar Editia a-V-a Bucuresti – 25 octombrie 2014

Competiţii în anul 2013

Grand Balkan CUP ed. III 2013
Expozitie Ornitologica 6-8 decembrie 2013
Concurs National al Clubului de Canari de Cantec Slavujar Editia a-ll-a BUCURESTI – 26 OCTOMBRIE – 2013
Concurs National al Clubului de Canari de Cantec Slavujar Editia a-III-a Bucuresti 16 nov. 2013

Competiţii în anul 2012

Grand Balkan CUP ed. II 2012

Competiţii în anul 2011

Grand Balkan CUP ed. I 2011