English Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Croatian Czech Danish Dutch Finnish French German Greek Hindi Italian Japanese Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish Latvian Lithuanian Serbian Slovak Slovenian Ukrainian Vietnamese Albanian Estonian Galician Hungarian Turkish Persian

 • 1 Clubul cresc─âtorilor de canari
  de cantec Slavujar
  din România

  Bine a╚Ťi venit!
 • 2 Clubul cresc─âtorilor de canari
  de cantec Slavujar
  din România

  Bine a╚Ťi venit!
 • 3 Clubul cresc─âtorilor de canari
  de cantec Slavujar
  din România

  Bine a╚Ťi venit!
 • 4 Clubul cresc─âtorilor de canari
  de cantec Slavujar
  din România

  Bine a╚Ťi venit!

Clubul Roman de Fringillidae


crf

Merkur Sala de Jocuri

merkur

Cafe Louis

cafelouis

King Promotions

KING-PROMOTION-sigla

Merkur Gaming

merkur
Slavujar.Ro - Scoala de Cantec

  Scoala de cantec , Crestere si Hranire a Puilor


 

CRE┼×TERE ┼×I HR─éNIRE

 

 

 

     C├ónd p─âs─ârile sunt mutate ├«n spa┼úiul pentru ├«mperechere ├«ncepem s─â le d─âm hran─â adecvat─â pentru ca acestea s─â fie mai bine preg─âtite pentru ├«mperechere.
Hrana se compune din amestec de hran─â uscat─â sau umed─â pe baz─â de ou─â, fabricat─â de diver┼či produc─âtori. Deja de o lung─â perioad─â de timp noi folosim ÔÇ×OrluxÔÇŁ, ÔÇ×Versele ÔÇô LagaÔÇŁ, amestecat─â cu ou fiert ras ┼či legume, ├«n special morcov.
     Bine├«n┼úeles c─â ├«n fiecare zi li se administreaz─â amestec de semin┼úe ├«nt─ârite cu niger.
     Chiar de la ├«nceputul preg─âtirii pentru ├«mperechere p├ón─â ├«n momentul producerii acesteia prin ap─â sau hran─â li se administreaz─â ├«n fiecare zi vitamina E ├«n preparate diverse. Noi folosim ├«n principal ÔÇ×FertivitÔÇŁ de la Orlux sau vitamina E de la Padovan, ├«n stare uscat─â sau lichid─â. Dup─â ├«mperechere, femelele vor primi numai hran─â pe baz─â de semin┼úe ┼či ap─â proasp─ât─â. Dup─â eclozarea primilor pui se continu─â hr─ânirea cu amestec de hran─â pe baz─â de ou, ou─â rase, legume ┼či fructe. Din primele zile de incubare pe l├óng─â hrana pe baz─â de ou─â ad─âug─âm ┼či ÔÇ×BiodigestÔÇŁ de la Orlux, un probiotic deosebit care rezolv─â multe probleme ale tractului digestiv ┼či men┼úine igiena cuibului. Puilor ÔÇ×├«n┼ú─ârca┼úiÔÇŁ, adic─â ├«n v├órst─â de minimum 22 de zile, le vom da hran─â pe baz─â de ou─â ├«mpreun─â cu ÔÇ×BiodigestÔÇŁ pe o perioad─â de aprox. 3 s─âpt─âm├óni. Dup─â prima n─âp├órlire, tinerilor masculi li se vor administra numai hran─â pe baz─â de semin┼úe ┼či aceasta cu un con┼úinut mic de semin┼úe de c├ónep─â ┼či f─âr─â niger, cu adaos de legume ┼či fructe.
     Preg─âtirea ├«ncepe ├«nc─â din cuib unde puii vor asculta pe band─â sau CD ┼či se continu─â p├ón─â la ├«ncheierea perioadei de ├«nv─â┼úare care dureaz─â ├«ntre 6 ┼či 8 luni.
P─âs─ârile tinere desp─âr┼úite de p─ârin┼úi se g─âsesc ├«mpreun─â ├«n colivie p├ón─â la prima n─âp├órlire c├ónd desp─âr┼úim ├«n colivii separate masculii tineri pe care ├«i observ─âm c─â au ├«nceput s─â c├ónte. ├Än colivii se afl─â 8-10 p─âs─âri. La sf├ór┼čitul lunii iulie ┼či ├«nceputul lui august se despart ├«n colivii separate pentru continuarea procesului de ├«nv─â┼úare.
     ├Än spa┼úiul ├«n care acestea ├«nva┼ú─â trebuie s─â se mic┼čoreze lumina ┼či treptat s─â se fac─â ├«ntuneric. Antrenamentul se execut─â cu ajutorul benzilor pe care fiecare le adapteaz─â la modul s─âu de ├«nv─â┼úare ┼či la stol ┼či const─â din ture obligatorii ┼či buc─â┼úi libere pe care fiecare cresc─âtor le aplic─â conform gustului ┼či dorin┼úei sale.
     La mijlocul lunii octombrie ├«ncepem s─â scoatem p─âs─ârile treptat pentru stimularea reflexului de c├óntat. Din momentul separ─ârii tinerelor p─âs─âri c├ónt─âtoare trebuie ca zilnic s─â fie urm─ârite ┼či fiecare c├óntat necorespunz─âtor sau apari┼úia turelor nedorite se va sanc┼úiona cu separarea de stol. Cele mai bune exemplare vor fi preg─âtite pentru concursuri.

 

 

Facebook

Chestionar

Ce parere aveti despre site-ul nostru
 

anunturi

Noutati

   Stimate domnule pre┼čedinte,

   Dup─â cum am discutat telefonic, Rom├ónia a fost acceptat─â de COM.

   ┼ó─ârile deja ├«nscrise ├«n COM trebuie s─â comunice, p├ón─â la 15 decembrie, eventualul lor veto ├«mpotriva ├«nscrierii, lucru care nu s-a mai ├«nt├ómplat p├ón─â acum.

   ├Äns─â, cresc─âtorii rom├óni pot participa la campionatul mondial de la Hasselt, cu condi┼úia s─â fi adoptat inelele prev─âzute de COM ┼či s─â respecte regulile prev─âzute de organizatorul campionatului mondial.

   V─â amintesc c─â trebuie dus la Hasselt steagul Rom├óniei.

   ├Än cazul ├«n care sunt probleme cu ├«nscrierile la campionatul mondial sau pentru certificatele sanitare, v─â stau la dispozi┼úie.

Anexez copia Nuvelles Com unde este men┼úionat─â aderarea Rom├óniei ┼či copia paginii referitoare la campionatul mondial, cu adresa web.

   Vicepre┼čedinte Com

   Domenico Rosa